Taneční kurzy mládeže - 2008
  TJ SOKOL Komárov
13. prosince 2008
        ukončil
Závěrečným věnečkem
 taneční kurz mládeže 2008
 
Hlavní výbor TJ Sokol Komárov uspořádal i v letošním roce „Taneční kurz mládeže 2008“. Taneční mistr společenských a sportovních tanců pan František Mochán z Příbrami přivítal 13. září na parketu 20 mladých párů, převážně z Komárova a okolních obcí.
Mladí tanečníci se v uskutečněných lekcích seznamovali s tanečními kroky polky, valčíku, mazurky, waltzu, tanga, jivu, bluesu, ča-či, apod. Současně s výukou tanců byli kurzisté seznamováni s pravidly společenského chování.
Taneční kurz zahajuje mistr předtančením – tanečními ukázkami základních, ale i závodních tanců závodních párů, které trénují pod jeho vedením již několik let. Malí i starší závodníci zpestřují i dvě „prodloužené“ lekce.
Třetí prodloužená probíhá v country rázu. O druhé vyučovací hodině přijdou hosté – Mikuláš, anděl a čerti! – a začne nadílka. „Mikulášská“ tento rok vyšla na 6. prosince. Chlapci i děvčata si předali dárky, ale až po splnění zadaného úkolu od Mikuláše. Ve třetí a čtvrté hodině mistr seznamoval kurzisty s country tanci.
Závěrečný věneček se uskutečnil v sobotu 13. prosince. Byl zahájen v 18.00 hod. slavnostním nástupem frekventantů tanečního kurzu. K tanci hrála skupina Horváth band z Votic. I závěrečný věneček byl zpestřen vystoupením dětských párů, které předvedly, co se naučily během letošního podzimu