DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

AEROBIK 2015

T. J.  SOKOL Komárov, odbor všestrannosti otevírá i v roce 2015/2016

oddíl dětského aerobiku

pro věkovou kategorii 1.  až  5. třída (děvčata i chlapci)

 

Náplň činnosti oddílu:  Příprava na amatérské soutěže v pódiových vystoupeních s choreografiemi aerobiku a step aerobiku.  Průpravná cvičení zaměřená na posilování a protahování pohybového aparátu, nácvik správného dýchání, vnímání rytmu hudby, základních kroků aerobiku a jejich spojování do choreografií. Procvičování obratnosti, ohebnosti, síly a vytrvalosti. Klademe důraz na správné držení těla a všestranný tělesný rozvoj. Vystoupení na místních akcích: firemní dny otevřených dveří, jarmarky, akademie Sokola apod.  Každý rok pořádáme soutěž „Princezna aerobiku“.

Kdy? Každou středu od 17:00 hod do 18:15 hod v komárovské sokolovně

!!!     ZAČÍNÁME   16.9.2015    !!!

Další info: Kateřina Lukavská, tel.: 604 43 73 42, katerina.lukavska@seznam.cz

Soutěž „O princeznu junior aerobiku“ v Komárově

 

            V sobotu 11. dubna 2015 uspořádal oddíl aerobiku Sokola Komárov již 12. ročník soutěže „O princeznu junior aerobiku“. Změřit si své síly přijelo 71 závodnic z Komárova, Oseka, Milína, Černošic a Hluboké nad Vltavou. Soutěž je otevřena pro všechny děti, které baví aerobik a pohyb vůbec.

            Závodnice byly rozděleny do devíti kategorií, ve kterých postupně cvičily podle cvičitelek. Techniku cvičení, výraz a schopnost zachycení předvedeného a u starších děvčat také sílu a flexibilitu hodnotila tříčlenná porota, složená ze zkušených cvičitelek aerobiku a gymnastiky.

            Jako každý rok probíhal současně s touto soutěží i přebor župy Jungmannovy v junior aerobiku. Zde se hodnotily pouze členky naší sokolské župy. Po zkušenostech z minulých let, kdy nejpočetnější bývají kategorie mladších dětí, jsme se rozhodli rozdělit děti do kategorií podle ročníků. Vzniklo nám tedy devět kategorií, a tím mělo i více děvčat šanci stanout na stupních vítězů.

            V 0. kategorii (2010 a mladší) soutěžilo šest soutěžících. Pod vedením Evy Veigendové si zacvičily na písničky Míši Růžičkové. Všechny holčičky se moc snažily, a tak měla porota těžkou práci vybrat ty nejlepší. Nakonec si zlatou medaili vybojovala Kristýnka Mrázková ze Sokola Komárov, stříbrnou Valentýnka Pechačová (Sokol Komárov) a bronzovou Anežka Kuncová ze Sokola Milín.

            V 1. kategorii (2009) si změřilo síly osm závodnic předškolního věku. Na šmoulí písničky předcvičovala opět Eva Veigendová. Vítězkou se stala Eliška Pyšková (SVČ Domeček Osek), druhé místo obsadila Amálka Havránková (Sokol Milín) a třetí skončila Johanka Kramáriková (Sokol Komárov). V boji o medaile se pořadí trochu změnilo, zlato získala Amálka Havránková, stříbro Johanka Kramáriková a bronz Karolínka Laňková (Sokol Milín).

            Ve 2. kategorii (2008) soutěžilo osm děvčat, a přestože jsou to děvčata z první třídy nebo ještě předškolačky, vedly si opravdu skvěle. Na písničky Maxim Turbulenc to se cvičitelkou Evou Veigendovou rozjely naplno. Celkovou vítězkou a zároveň přebornicí župy se stala Julinka Kramáriková ze Sokola Komárov, na 2. místě skončila Elenka Matějková (Sokol Komárov) a 3. místo získala Kačenka Plívová (Soklol Milín).  

            Ve 3. kategorie (2007) si změřilo síly devět závodnic. Skupinu předcvičovala Andrea Cafourková a děvčatům nic neodpustila. Všechny vítězky této kategorie jsou také členy Sokola, proto výsledky celkové i v župním přeboru byly stejné. 1. místo a zlatou medaili získala Terezka Průšová (Sokol Milín). 2. místo a stříbrnou medaili získala Nelinka Ungrová (Sokol Komárov) a bronz vybojovala Barunka Mandíková (Sokol Komárov).

            4. kategorie (2006) byla letos nejvíce obsazená, utkalo se v ní dvanáct závodnic a náročnou choreografii pro ně připravila Andrea Cafourková. První místo vybojovala Markéta Lovečková (Sokol Milín), druhé obsadila Iva Špottová ze Sokola Komárov a bronzovou medaili získala Barbora Nádeníková (Sokol Milín).

            5. kategorie (2005) je věková skupina, kde už musí dívky ukázat nejenom zvládnutí kroků aerobiku, ale také svou fyzickou zdatnost. Choreografie, kterou připravila Alena Ratajová, byla opravdu náročná a děvčata se pořádně zapotila. Soutěžilo jedenáct dívek, ze kterých na stupně vítězů vystoupily: 1. Anička Lukavská ze Sokola Komárov, 2. Míša Kučerová (Sokol Milín) a 3. Anička Kašparová (Sokol Komárov). Protože jsou všechny tři dívky členkami Sokola, pořadí v župním přeboru bylo stejné.

            V 6. kategoriI (2004) se letos utkalo pouze pět závodnic, a tak cvičily společně s pátou kategorií. Všechny tři medaile tentokrát putovaly do Sokola Černošice. Zlatou získala Klára Schmiedová, stříbrnou Anička Stejskalová a bronzovou Natálie Mitášová.

            V 7. kategorii (2003-2002) se utkalo celkem dvanáct dívek a pod vedením Andrey Cafourkové musely prokázat svou fyzičku a zvládnutí náročné choreografie. Všechny soutěžící se snažily, ale nejlepší byly tyto: 1. místo a zároveň zlatá medaile patřila Tereze Heskové ze Sokola Milín, stříbrná Adéle Pehové (Sokol Milín) a bronzová Adéle Sojkové ze Sokola Komárov.

          V 8. kategorii (2001-2000) se zúčastnila pouze dvě děvčata. 1. místo obsadila Petra Bašíková a 2. místo Anna Širlová, obě ze Sokola Milín.

 Po skončení soutěžní části mohli diváci a soutěžící zhlédnout několik pódiových skladeb.

 Předvedla se nám děvčata z oddílu aerobiku a oddílu gymnastiky Sokola Komárov a také děvčata ze Sokola Milín.

I když jsme letos nelámali rekordy v účasti, myslíme si, že 71 dětí v pohybu není málo. A to nás jako pořadatele a cvičitele aerobiku těší.           

                                                                                                                                                                                                                                                      -vei-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komárovské princezničky aerobiku v Praze

Oddíl aerobiku T. J. Sokol Komárov vystoupil v sobotu 21. března 2015 se svojí skladbou Dancing girls na celorepublikové sokolské přehlídce pódiových skladeb v Praze na Královských Vinohradech. Vystoupení s děvčaty nazkoušela trenérka Kateřina Lukavská. Děvčata ani před plným hledištěm nepodlehla trémě a svoji sestavu zacvičila výborně.

Do Prahy jsme se vydali vlakem, počasí nám přálo, nálada byla výborná. Kromě zkoušky a samotného vystoupení jsme se stihli vyřádit i na hřišti, prohlédli jsme si výstavu Mořský svět v pražských Holešovicích a nakonec jsme obdrželi diplom za účast.

Vše klaplo na jedničku a odměnou za hodiny nácviků nám jsou vzpomínky na příjemně prožitý den a spousta nových zážitků.

                                                                                                                                                                                                              -ha-