Aerobik 2011

FITMARATON

1. ročník

V neděli 16.10.2011 se uskutečnil v komárovské sokolovně 1. ročník FITMARATONU. Ačkoliv bylo překrásné počasí, sešlo se zde přes 40 dívek a žen, aby si vyzkoušely různé formy cvičení. Na programu byl dance aerobik – stále oblíbená taneční forma aerobiku, step aerobik – forma aerobiku využívající ke zvýšení fyzické kondice plastové stupínky, posilování s gymbally a overbally – ideálními balančními pomůckami pro posilování všech svalových skupin, zlepšování celkové pohyblivosti, koordinace a rovnováhy, Zumba – taneční cvičení využívající prvků převážně latinskoamerických tanců, towel fitness – posilování hlavních svalových skupin s pomocí ručníků, slow-toning – cvičení kompenzačního charakteru bez tvrdých dopadů a nárazů, pomocí kterého dochází k odstraňování svalových dysbalancí a v plynulých sekvencích se posilují a protahují všechny svalové skupiny, powerjóga - dynamické cvičení vycházející z jógy, jehož cílem je uvolnit, protáhnout a posílit celé tělo. Cvičení powerjógy navíc redukuje stres a napětí a dopřává člověku uvolnění a obnovení přirozeného zdroje vitality. Informace o tom, kdy a kde můžete výše uvedené typy cvičení navštívit naleznete na internetových stránkách www.tj-sokol-komarov.wbs.cz, www.vojtapalek.com a na facebooku Jitka Kebrlová Zumba.

Vítejte na stránce tj-sokol-komarov.wbs.cz v sekci Aerobik 2011

Soutěž „O princeznu/ prince  junior aerobiku“ v Komárově

             V sobotu 2. dubna 2011 uspořádal oddíl aerobiku TJ Sokola Komárov  8. ročník soutěže „O princeznu/prince junior aerobiku“.

            Změřit své síly si přijelo 84 závodnic a závodníků z Dobříše, Milína, Újezda, Hořovic, Oseka,  Mníšku pod Brdy a Komárova.

            Soutěž je určena pro všechny děti, které baví aerobik a pohyb vůbec.

            Soutěžící  byli rozděleni do šesti kategorií, ve kterých postupně cvičili podle cvičitelek. Techniku cvičení, výraz a schopnost zachycení předvedeného a u starších závodníků také sílu a flexibilitu hodnotila pětičlenná porota, složená ze zkušených cvičitelek aerobiku.

            Společně s touto soutěží probíhal i přebor župy Jungmannovy v junior aerobiku. Zde se hodnotili pouze soutěžící, kteří jsou členy sokola.

            Nejvíce obsazené byly 1. a 3. kategorie, proto jejich závodníci cvičili v základním a ještě ve finálovém kole.  Z finálového kola potom vyšli vítězové soutěže v dané kategorii. V ostatních kategoriích byl počet závodníků nižší, proto z těchto kategorií vyšli vítězové hned po základním kole.

            V 0. kategorii  (2006 a mladší) soutěžilo 13 soutěžících (12 děvčat, 1 chlapec). Pod vedením Evy Veigendové si zacvičili na básničku zrytmizovanou do hudby na aerobik, kdy se nejdříve cvičilo v pomalejším tempu s větším počtem opakování prvků a poté děti zvládly celou choreografii v rychlejším tempu. V celkové soutěži zvítězila Alice Taušová (SVČ Domeček Hořovice-Osek), 2. místo obsadila Eliška Šulcová a jako třetí se umístila Adéla Opatrná (SVČ Domeček Hořovice). V župním přeboru dopadlo hodnocení takto: 1. Michaela Gregorová (Sokol Komárov), 2. Valentýna Vlčková (Sokol Komárov), 3. Helena Kramáriková (Sokol Komárov).

            1. kategorie (2005 – 2004) byla tradičně nejpočetnější skupinou. Změřilo si v ní síly 21 závodníků (19 děvčat, 2 chlapci). V základním kole předcvičovala této skupině také Eva Veigendová, ve finálovém kole Katka Lukavská. A jak to dopadlo? V celkové soutěži: 1. Denisa Červenková (SVČ Domeček Hořovice-Osek), 2. Kateřina Červenková (SVČ Domeček Hořovice-Osek) a 3. Kateřina Michalová (Sokol Mníšek pod Brdy). V župním přeboru vybojovaly se stejným počtem bodů zlato Kateřina Michalová (Sokol Mníšek pod Brdy) a Anna Kudová (Sokol Mníšek pod Brdy), stříbro Anna Lukavská (Sokol Komárov) a bronz Kateřina Poborská (Sokol Dobříš).

            Ve  2. kategorii (2003-2002) soutěžilo 16 závodníků (15 dívek a jeden chlapec). Této kategorii předcvičovala Katka Lukavská. Celkovou vítězkou se stala Adéla Sojková (Sokol Komárov), na 2. místě skončila Karolína Jišková (SVČ Domeček Hořovice) a 3. místo obsadila Eliška Pehová (Sportklub Milín). V župním přeboru to dopadlo takto: 1. Adéla Sojková (Sokol Komárov), 2. Adéla Pehová (Sportklub Milín), 3. Natálie Navrátilová (Sokol Mníšek pod Brdy).

            3. kategorie (2001-2000) je věková skupina, kde už musí závodníci ukázat nejenom zvládnutí kroků aerobiku, ale také svoji fyzickou zdatnost a flexibilitu. Této kategorii předcvičovala Alena Ratajová. Soutěžilo 20 dívek, ze kterých na stupně vítězů vystoupily v celkovém hodnocení: 1. Aneta Ptáčková (Aerobik team Újezd), 2. Eliška Vokáčová (Sokol Komárov) a 3. Kateřina Pazderová (Aerobik team Újezd). V župním přeboru se na 1. místě umístila Eliška Vokáčová (Sokol Komárov), na 2. místě Denisa Šimůnková (Sportklub Milín) a třetí místo obsadila Eva Brychtová (Sportklub Milín)

            Pod vedením Jitky Kebrlové si závodnice ve 4. kategorii (1999-1998) zacvičily choreografii, která se tempem i náročností téměř vyrovná úrovni cvičení pro dospělé. V této kategorii boj dopadl takto: celkové hodnocení: 1. místo Anna Sekaninová (Sportklub Milín), 2. místo Veronika Černá (Sportklub Milín), 3. místo Klára Nosákovcová (Sportklub Milín). Protože jsou všechny tři dívky členkami sokola, pořadí v župním přeboru bylo stejné.

            5. kategorie byla nejméně obsazená, soutěžily v ní 4 závodnice. Choreografie, kterou připravila Andrea Cafourková, byla opravdu náročná a děvčata se při ní pořádně zapotila. Stejně jako u předešlé kategorie jsou vítězky členkami sokola, a proto je hodnocení obou soutěží shodné. Vítězkou a zároveň přebornicí župy se stala Nikola Chmelíková, 2. místo obsadila Eliška Suchanová a jako 3. se umístila Kateřina Černá (všechny ze Sportklubu Milín).

            Protože zde probíhaly dva závody, také vyhodnocení bylo dvakrát. Za umístění na stupních vítězů v rámci župního přeboru získaly závodnice diplom a medaili. Za první tři místa v celkové soutěži v každé kategorii obdržely vítězky diplom a věcné ceny. Ty  nám do soutěže  věnovaly firmy TERASOFT HOŘOVICE, PROTECT HOŘOVICE  a TIPSPORT BEROUN, kterým touto cestou ještě jednou děkujeme.

            Průběh soutěže byl zpestřen ukázkami pódiových  skladeb. Předvedla se nám děvčata ze Sokola Dobříš s ukázkou hip hopu, oddíl aerobiku SVČ Domeček Hořovice-Osek se skladbou na stepech na oblíbenou píseň Waka waka, kterou si také jako hudební doprovod ke své choreografii odkazující na Afriku zvolila děvčata ze Sokol Milín, Aerobik team Újezd předvedl skladbu na píseň Děti ráje. Sokol Milín vystoupil i s velmi dobře provedenou závodní choreografií..

            Děkujeme všem závodníkům i jejich trenérům, že se naší soutěže zúčastnili a těšíme se již na další ročník. Sportu zdar!

Pro přehlednější úpravu sekce lze obsah rozdělit do textových "bloků". Bloky lze libovolně vytvářet, přesouvat a mazat. Jejich úpravu zahájíte dvojitým poklepáním tlačítkem myši. Textový editor se vždy spustí pouze pro vybraný blok. Jak editor pracuje naleznete ve videoukázce.

Základní tipy:

  • Používejte často nové bloky.
  • ENTER = nový odstavec.
  • SHIFT+ENTER = nový řádek.
  • Obrázek je nejprve třeba nahrát na server přes Vložit obrázek a Správce souborů.
  • Obsah z Wordu vždy přenášejte přes Vložit z Wordu.
  • NEpoužívejte mezerník pro zarovnávání objektů.
Listování umožňuje dynamicky zobrazovat a skrývat obsahy vybraných bloků:
  • Stiskněte tlačítko listování.
  • U bloků, které mají být skryty, vyplňte nově zobrazené textové pole.
  • Všechny bloky s vyplněným listováním budou na stránkách skryty, kromě prvního v pořadí.
  • Tlačítko přidat odkazy vytvoří nový blok se zástupcem, který bude na stránkách nahrazen odkazy. Tyto odkazy budou shodné s vyplněnými nadpisy u listování a budou přepínat příslušné bloky.
  • Ze všech bloků, které mají vyplněné listování, bude zobrazen vždy pouze jeden. Bloky, které nemají vyplněné listování vůbec, budou zobrazeny vždy.
  • Pokud chcete skrývat i první blok listování, vytvořte na jeho místo nový prázdný blok a použijte pro jeho nadpis výraz: %empty%
  • Chcete-li při přepnutí bloku rolovat okno na horní část bloku, přidejte za text bloku výraz: %top% (např.: Dovolená%top%)